Briose Ramona

Stiti ca pana nu demult, retetele de prajituri aveau nume de femei: Doina, Mihaela, Ioana. Stiinta gastronomica a evoluat si acum nu mai numim retetele dupa numele gospodinei care ne-a dat-o sau care a incercat-o prima, ci acum numim retetele dupa ceea ce au in compozitie sau dupa regiunea de provenienta.

In ceea ce priveste retete de fata, o sa fac o exceptie. Nu ii zic briosa cu ciocolata, nici cu unt, nici americana, nici negresa. O sa ii zic simplu Briosa Ramona. De ce? Pentru ca oricat de multe brioase am incercat nici una nu mi-a placut in mod deosebit incat sa dau mai departe. Dar asta este chiar buna. Ramona, nu stiu de unde ai luat reteta dar pentru mine asa vor ramane in caietul cu retete: Brioase Ramona. 😉

Ies foarte pufoase, putin dulci, cresc indeajuns, dar nu dau peste tava si…se termina de pe tava in 5 minute de la scoaterea din cuptor.

Ingrediente: 150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 3 oua, 5-6 linguri de faina, 9 linguri de zahar ( sau chiar mai putin), esente.

Ciocolata se topeste pe baie de abur cu untul.

Restul ingredientelor se amesteca intr-un bol, cu mixerul si apoi se adauga treptat ciocolata topita ( dupa ce s-a racit putin). Se ung cu putin unt formele de brioasa sau folositit hartie speciala de briose si introduceti la cuptor pentru 20-25 minute la foc potrivit.

Pofta mare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s