Crenvursti in aluat

Acesti crenvursti sunt foarte buni de luat la pachet sau pentru micul dejun.

Sunt usor de facut si gustosi.

Pentru aluat ( pentru ~10-15 crenvursti): 300 g faina, 170 ml lapte, un plic drojdie uscata, 3 linguri ulei, 1/2 lingura sare

Pentru decor: seminte de in/susan/ floarea soarelui; 1 galbenus

Preparare: Se amesteca faina cu drojdia si se adauga laptele putin caldut. Dupa ce se amesteca bine se adauga uleiul si sarea si se framanta. Cand aluatul se lipeste de mana puteti sa mai picurati putin ulei. Cand este bine framantat si omogenizat se lasa la dospit pentru o jumatate de ora, la loc calduros. Dupa ce s-a dospit, se intinde aluatul pe plasa tapetata cu faina si se intinde o foaie subtire. Se taie fasii lungii care se ruleaza cate una pe fiecare cremvusti.

Se aseaza crenvurstii in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung la final cu galbenusul batut si se adauga seminte. Se coc pentru ~o jumatate de ora.

Pofta mare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s