Tosca

Pentru ca este printre cele mai usor de facut prajituri, aceasta prajitura a fost mult timp preferata noastra si cred ca nu trecea luna fara sa o pregatim. Este cu blat pufos de albusuri cu mac, are si crema de vanilie si biscuiti moi. Si peste toate acestea glazura de cacao…Yammy

Ingrediente: 7 oua, 7 linguri de zahar+1 cana de zahar, 100 g mac, 100 g nuca de cocos, 6 linguri de faina, 1/2 l lapte, 1 pachet de margarina ( 200g), 3 plicuri de zahar vanilat, 3 plicuri de ness, 500 g biscuiti populari.

Compozitie:

Blatul:

Se bat 7 albusuri spuma impreuna cu 7 linguri de zahar pana se formeaza o spuma tare. Se adauga 100 g nuca de cocos si 100 g mac. Daca aceasta compozitie nu iese destul de tare, mai puteti adauga 2 linguri de faina. Atfel, nu mai aveti nevoie de faina pentru blat. Introduceti la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt pentru 20-25 minute. Fiind un blat numai din albusuri se va coacea destul de repede. Lasati sa se raceasca

Crema de vanilie:

Cele 7 galbenusuri se freaca cu o cana de zahar si peste ele se adauga 1/2 litru lapte si 4 linguri de faina. Se amesteca usor  pana la omogenizare si pana dispar eventualele cocoloase. Se pune aceasta compozitie pe foc, pe baie de abur si se lasa la fiert pana se ingroasa. Se lasa putin sa se raceasca.

Se adauga apoi pachetul de margarina. Cand se adauga margarina crema de vanilie trebuie sa fie putin calda, indeajuns cat sa se topeasca aceasta margarina. Daca este foarte fierbinte, margarina se va taia iar daca este prea rece, margarina nu se mai incorporeaza.

O data adaugata margarina, crema se imparte in doua vase egale. Intr-o jumatate se adauga zaharul vanilat sau esenta de vanilie iar in cealalta jumatate se amesteca nessul.

Asamblare:

Se pune blatul pe tava. Peste blat se intinde, la alegere una dintre creme. Apoi se aseaza un rand de biscuti. Peste acestia se intinde cealalta crema si apoi inca un rand de biscuiti.

Deasupra se intinde glazura de cacao. Pentru glazura avem nevoie de: 1/2 pachet  margarina ( ~100 g), 8 linguri de zahar, 3 linguri de cacao, 3 linguri de apa. Se pun toate ingredintele intr-un vas pe foc mic si se amesteca bine si continuu pana incepe sa fiarba si se ingroase putin. Se lasa aceatsa glazura putin sa se raceasca. Apoi se intinde peste prajitura. In tot acest timp, pana la prepararea glazutrii,  prajitura asamblata trebuie sa stea la frigider.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s