Semiluna

Un blat pufos. Nuci crocante. Un desert simplu si foarte rapid. Aceasta este prajitura Semiluna.

5 oua

15 linguri de ulei

15 linguri de zahar

15 linguri de faina

un praf de copt

o mana de nuci

zahar pudra

coaja de la o lamaie

esenta de vanilie

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Separat se freaca galbenusurile cu ulei, ca pentru maioneza. Se adauga treptat galbenusurile peste spuma de albusuri si se amesteca incet. Apoi se adauga faina in care a fost amestecat praful de copt. La final se completeaza cu esentele dorite: coaja de la o lamaie si esenta de vanilie.

Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt. Se toarna compozitia in tava si se presara deasupra nuca tocata marunt sau macinata.

Dupa ce s-a racit se taie cu gura unui pahar, pus doar la jumatate, in asa fel incat sa iese forma de semiluna.

Se pudreaza cu zahar pudra

Pofta buna!20160114_212214

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s