Prajitura Snikers

Exact cum ii spune si numele….o bunatate de baton Snikers, plin de alune! Exact asa este si prajitura aceasta, plina de nuci si alune si peste toate acestea cate un strat de ciocolata. Am mancat aceasta prajitura la doamna Valentina Pruna si nu puteam sa nu o incerc si eu. Multumesc doamna Vali 😉 pentru aceasta reteta!

Ingrediente:

Pentru blat: 8 albusuri, 8 linguri de zahar, 250 g nuca macinata, 4 linguri de faina, 1 lingura praf de copt( eu am folosit un plic)

Se bat albusurile spuma cu praful de sare si se adauga treptat zaharul. Cand spuma este tare se toarna nuca macinata amestecata cu praful de copt si cu faina. Se tapeteaza cu putin ulei si cu hartie de copt o tava de aragaz si se introduce aceasta compozitie la cuptor pentru aproximativ 30 minute

Pentru glazura alba: 100 ml frisca, 250 grame ciocolata alba ( Milka sau Poiana)

Se pune frisca pe baie de abur si se lasa sa se incalzeasca un pic ( atentie sa nu fiarba!) si se adauga ciocolata rupta in bucatele marunte. Se omogenizeaza si se intinde peste blatul complet racit! Apoi se introduc la frigider pana pregatim caramelul.

Pentru caramel: 12 linguri de zahar, 250 grame unt, 8 galbenusuri, 250 grame alune crude (putin macinate).

Se pun la topit 8 linguri de zahar amestecand permanent ca sa nu se arda. Se adauga untul si se lasa la foc mic pana ce acesta s-a topit complet. Separat de freaca galbenusurile cu 4 linguri de zahar si cand acestea s-au omogenizat se adauga peste amestecul de unt si zahar si se lasa in continuare la foc mic pana se ingroasa aceasta crema.

Alunele se prajesc putin. Este la alegerea voastra daca amestecati alunele cu caramelul. Eu nu le-am amestecat insa in unele variante ale retetei asa am gasit. Caramelul se va intari prea tare si nu il veti mai putea intinde. Lasati caramelul sa se raceasca complet pentru ca trebuie turnat peste glazura de ciocolata alba si aceasta nu trebuie sa se topeasca.

Turnati caramelul peste glazura de ciocolata alba si peste caramelul puneti alunele macinate putin ( sau jumatati).

Pentru glazura de ciocolata neagra: 250 grame ciocolata amaruie ( Milka, Poiana) si 100 ml frisca

Se pune frisca pe baie de abur si se lasa sa se incalzeasca un pic ( atentie sa nu fiarba!) si se adauga ciocolata rupta in bucatele marunte. Se omogenizeaza si se intinde peste alune. Se lasa la frigider pana se intareste ciocolata.

Se feliaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte.11889621_403021859908755_2140842792020937523_n 11899818_403021826575425_4633787495570336336_n 11951982_403021886575419_3635179260028786224_n

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s