Ardei umpluti…cu vinete

Revin la voi cu retete vegetariene…sau mediteraneene, avand in vedere ingredientele. Nu stiu daca ati mai mancat sau daca ati mai pregatit pana acum ardei umpluti cu vinete, dar pentru mine a fost prima data si nu va fi ultima data, pentru ca ii voi mai incerca si voi mai modifica cate ceva prin reteta. Este un preparat vegetarian, este un preparat de post. Se poate servi si cald si rece si nimeni dintre cei aflati la masa nu va remarca diferenta dintre cei umpluti cu carne sau cu vinete.

Ingrediente: 1 kg de ardei grasi, 4 vinete medii, doua cepe mari, o cana de orez, condimente si mirodenii-dupa gust

Preparare: Se spala ardeii, se curata de seminte. Vinetele se decojesc si se taie bucatele mici. Dupa ce le-am taiat bucatele mici le-am lasat cu sare, sa se inmoaie. Dupa aproximativ 2 ore le-am stors bine si le-am calit impreuna cu ceapa tocata marunt. Orezul se fiebe separat. Se amesteca apoi orezul cu vinetele si ccu ceapta si alte condimente si se umplu ardeii. Se introduc la cuptor sau se lasa pe ochiul de la aragaz cat este nevoie, pana se fac ardeii.

Variantii de umplutura: cu rosii, cu ciuperci, ardei capia rosu, putin ardei iute sau usturoi, verdeata

 

11866422_399452380265703_5388522054947257859_n 11898543_399452313599043_5956860498193978484_n 11899840_399452290265712_3737961845943664961_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s