Meniu vegetarian

Vinete umplute

 

Nu credeam ca le vor placea mofturosilor mei dar va spun decat ca am avut mare succes in bucatarie. Chiar daca au fost facute pe o vreme caniculara si cuptorul imi era dusman la ora respectiva, munca mea a fost rasplatita. Asadar va prezint mai jos, vedetele 🙂 : patru vinete cochete care ma asteapta zambarete.

Ingrediente: 4 vinete, sare, o cana de orez, 500g ciuperci, doua cepe, rosii facute sos sau pasta de tomate, un ardei gras, condimente, putin cascaval ras.

Preparare: Vinetele se taie jumatati si se presapa sare peste miezul lor. Se lasa asa cateva ore sau peste noapte. Miezul lor va deveni mai moale si mai usor de scos. Cand s-au inmuiat se scoate miezul si lasati putin pe langa coaja. Miezul se caleste putin. Cipercile se toaca marunt.Separat se caleste ceapa cu ardeiul, cu ciuperci si cu rosii. Orezul se fierbe. Toate aceste ingrediente preparate se amesteca impreuna si se adauga condimente dupa propirul gust ( piper, boia, usturoi, rozmarin, oregano, cimbru, etc)

Se umplu vinetele cu aceasta compozitie si se aseaza pe o tava de aragaz tapetata cu unt. Se toarna doar putin apa, cat sa nu se arda tava si se mai completeaza cu apa din cand in cand, la nevoie. La final puteti presara cascaval ras, mozzarella, branza, rosii felii…sau orice alt decor 20150720_005359 20150720_005422 20150720_005429 20150720_112758 20150720_112802

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s