Creme a la Creme

20150713_181330a

11800374_394461814098093_5330348514540003176_n 11825569_394461947431413_9092162274536136063_n 20150729_170341

Creme a la Creme sau cea mai buna dintre cele mai bune 😉

Incercand sa marchez momentul de finalizare a unei diete de 90 de zile caut in caietul cu retete ceva deosebit. Gasesc aceasta reteta pe care o am de foarte mult timp si astepa, printre pagini obosite, sa fie incercata din nou si din nou savurata si laudata. Si nu, sa nu credeti ca am incheiat o dieta si am inceput sa gust iar prajituri. Este o zi in cadrul acestei diete in care am voie un “ceva” dulce si ciocolata. Doamnelor si domnilor va prezint crema prajiturilor, Creme a la Creme

20150713_181407Ingrediente ( va prezint reteta exacta, insa eu pentru tava mare de aragaz am ales sa dublez toate aceste cantitati. Rezultatul este multumitor: un blat inalt, moale si pufos, multa crema si glazura pe masura)

Pentru blat

9 oua

9 linguri de zahar

1+1/2 Creme Ole de ciocolata

Albusurile se bat spuma impreuna zu zaharul (Atentie, cand dublati cantitatile veti avea 18 albusuri de batut, ceea ce inseamna ca va trebuie un vas foarte mare 😉 ). Cand spuma este tare se adauga galbenusurle treptat si la final se adauga prafurile Creme Ole si se incorporeaza in reprize, cu grija sa nu se formeze cocoloase. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se coace la cuptorul preincalzit la 180 Grade pentru 30-40 minute. Cam asa trebuie sa arate tava. Nu va faceti griji, nu va creste foarte mult sa dea peste tava. Va fi un blat foarte pufos.

20150712_152253

Pentru crema ( si aceste cantitati le-am dublat)

400 ml smantana dulce pentru frisca

400 ml lapte rece

2 plicuri Creme Ole de vanilie

Se pun toate aceste ingrediente intr-un bol pentru mixer si se mixeaza pana ce crema de ingroasa. Se pune peste blatul rece si se intinde uniform. Se da cateva ore la frigider.

Pentru glazura

3 linguri de apa

3 linguri de zahar

150 g ciocolata Milka cu lapte

150 g unt

Se pune apa pe foc impreuna cu zaharul pana ce se topeste, dar sa nu ajunga la fierbere. Se ia de pe foc si se adauga 3 linguri de coniac sau whisky ( de data aceasta eu nu am folosit nici unul dintre acestea) si se pune iar la foc, amestecand usor. Se adauga untul si cand untul este topit se adauga ciocolata rupta in bucatele. Aceasta glazura se lasa sa se raceasca si cand incepe sa se ingroase se intinde peste cema.

20150713_181310 20150713_181318 20150713_181407

 

Advertisements

2 thoughts on “Creme a la Creme

  1. Pingback: Briosele…floricele | Cartea despre starea de azi

  2. Pingback: Tort Sf Andrei | Cartea despre starea de azi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s