Prajitura cu iaurt si compot

Nu am inteles de ce…dar nici nu mai incerc sa deslusesc misterul….de ce piscoturile sunt preferatele tuturor si de ce torturile diplomat sunt mereu in meniurile de sarbatori. Mizand pe acelasi principiu am cautat o prajitura/tort care sa fie de aceeasi consistenta si succes 🙂 intre gurmanzi.

Am gasit desertul cu piscoturi, iaurt si compot. Pentru reteta de mai jos am folosit iaurt cu piersici si compotul tot de piersici. Se poate folosi cu orice fel de fructe si arome.

IMG_1094Ingrediente (pentru 2 tavi de cozonac): 250 grame piscoturi ( aici gasiti istoricul biscuitilor Savoiardi),

150 g crema de branza fina, cu smantana

150 g zahar pudra

esenta de vanilie, dupa gust

200 ml frisca lichida

500 g iaurt de piersici

2 plicuri de gelatina granule

700 g compot de piersici

frisca lichida pentru decor

Preparare:

Gelatina se hidrateaza in 200 ml suc de la compot, timp de 10 minute, apoi se topeste pe foc mic sau pe baie de abur, fara a ajunge la fierbere.

Se acopera cu folie alimentara tavile in care se va forma prajitura. Se tapeteaza apoi cu piscoturile care au fost trecute prin sucul de la compot.

Crema de branza cu smantana se freaca cu zaharul pudra, dupa care se adauga esenta de vanilie, iaurtul, frisca batuta spuma si gelatina topita. Crema obtinuta se toarna peste piscoturi. In aceasta compozitie se pot adauga, dupa preferinte, alte fructe taiate bucatele, piersicile taiate marunt sau alte compoturi. Dupa ce s-a asezat in forme se da la rece de seara pana dimineata sau cel putin 4 ore.

Dupa ce s-a racit se rastoarna pe platouri si se decoreaza dupa preferinte.

IMG_1132 IMG_1115

 

 

Advertisements

One thought on “Prajitura cu iaurt si compot

  1. Pingback: Tort cu iaurt si frisca | Cartea despre starea de azi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s