Prajitura cu crema de branza si ness

 

Prajitura cu crema de branza si ness

Inainte sa va scriu reteta va spun decat ca este un deliciu si veti ajunge sa deschideti frigiderul si sa mancati pe ascuns cate una 🙂

Ingrediente: ( pentru aproximativ IMG_218415-20 bucati, depinde cum veti taia si cum este tava)

Pentru blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 2 linguri de cacao

Pentru crema de branza: 500 ml crema de branza fina, 500 ml frisca lichida, 50 g zahar pudra, 1 lingura de ness, 1 plic de gelatina granule

Pentru glazura: 200 ciocolata amaruie, 200 ml frisca lichida, 3 linguri ulei, 1 lingura esenta rom

Preparare:

Se bat albusurile pana devin spuma tare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana se obtine o bezea tare. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul si se amesteca usor. Incorpora faina si cacao si turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu dimensiunile 35*40. Se coace la foc mediu. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema

Se mixeaza frisca lichida impreuna cu zaharul pana incepe sa se intareasca. Se freca separat crema de branza cu ness-ul pana ce acesta este incorporat complet. Se amesteca apoi frisca mixata cu crema de branza. Punem gelatina la inmuiat intr-un bol cu 100 ml apa rece pana ce aceasta este umflata. O lasat sa se hidrateze si apoi se topeste pe baie de abur. Se lasa gelatina putin la racit si apoi se amesteca cu crema de branza. Trebuie amestecat bine pentru ca gelatina sa patrunda in toata crema.

Aceasta crema obtinuta se intinde peste blatul racit. Este indicat ca blatul sa fie putin insiropat ( suc de la compot, sirop de zahar, etc) si apoi se da la rece pentru cateva ore (2-3 ore)

Se scoate de la frigider si se taie cuburi sau orice alte forme.

IMG_2172

Glazura

Se incalzeste frisca lichida, dar fara sa o lasam sa fiarba. Adaugam ciocolata rupta in bucatele, uleiul si esenta de rom si se amesteca bine pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie fina. Uleiul o va face sa fie mai lucioasa. Se toarna cu o lingura glazura peste fiecare forma de prajitura, iar la final se creeaza diverse decoruri cu frisca sau ciocolata. Se introduce iar la frigider pentru a se intari glazura.

IMG_2182 IMG_2183 IMG_2184 IMG_2185

Pofta mare!

 

Advertisements

2 thoughts on “Prajitura cu crema de branza si ness

  1. Pingback: Dedicatie pentru mama | Cartea despre starea de azi

  2. Pingback: Pentru copilul din noi | Cartea despre starea de azi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s