Tort cu mascarpone si piscoturi

IMG_2168

Macar o zi pe an sa fim indragostiti pentru ca in restul anului ne iubim, ne doram, ne respectam si ne binecuvantam. Asa descriu eu aceasta Zi a Indragostitilor, un 14 februarie imprumutat si comercializat incat dragostea si teribilismul iubirii tind sa paleasca in fata ofertelor, concursurilor, si marketingului.

Nu m-am lasat influetata de marketing, doar de sentimente. Am considerat ca este o oportunitate sa prepar un tort. Nu ceva deosebit, dar ceva din dragoste ♥ Am combinat crema de la un tort, am imprumutat piscoturile de la altul si la final al glazurat cu dragoste.

Pentru crema de ciocolata:

300 ml frisca lichida

300 grame ciocolata ( 150 g ciocolata neagra si 150 grame ciocolata cu lapte)

Se infierbanta bine frisca lichida si se adauga ciocolata rupta in cubulete. Se amesteca pana cand ciocolata este integral topita. Lasati sa se raceasca si apoi introduceti la frigider pentru minim 4-5 ore sau de preferat sa lasati peste noapte. Cand scoateti din frigider, inainte sa o punem peste blat se bate cu mixerul pana devine o crema fina si tare

Pentru crema de mascarpone

350 grame mascarpone ( eu folosesc numai Exquisa)

150 grame frisca lichida

3 linguri de zahar pudra

2 foi de gelatina

Se mixeaza mascarpone ( la temperatura camerei) cu zaharul pudra si se bate frisca care apoi se incorporeaza incet in mascarpone. Foile de gelatina se tin la inmuiat in apa rece pentru 5 minute si apoi se scurg de apa si se pun pe foc cu 2 linguri de lapte. Nu trebuie sa fiarba! decat sa se topeasca foile. Puteti adauga putina esenta de vanilie. Cand s-au topit foile de gelatina se adauga peste crema mai sus obtinuta din mascarpone si frisca si se amesteca bine, de jos in sus, cu o spatula.

Asamblare

Se aseaza piscoturile (inmuiate in zeama de la orice compot sau cafea/ness) pe fundul unei tavi de tort ( in forma de cerc). Peste piscoturi adaugam crema de ciocolata mixata bine si fina si apoi crema de mascarpone. Deasupra se mai adauga un rand de piscoturi.

Glazura

Am folosit 200-300 de grame frisca lichida si un tub de colorant alimentar rosu.

Va invit la iubire!♥

IMG_2160

 

IMG_2161

 

 

Advertisements

One thought on “Tort cu mascarpone si piscoturi

  1. Pingback: Tort cu mascarpone si crema de ciocolata neagra | Cartea despre starea de azi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s