Budinca de ciuperci

Deschid o carte de retete pentru copii zilele trecute intersata fiind de introducerea ciupercilor in alimentatie. De mult imi faceam aceste planuri si tot intrebam cum preparam ciupercile ca sa fie usor de digerat, sanatoase si placute copiilor. Am gasit reteta ideala ( nu pentru cei mici) pentru un aperitiv aparte. Cea mica tot nu a mancat ciupercile insa noi nu ne-am saturat doar cu o portie asa de mica din minunata Budinca de ciuperci. Va recomand sa incercati si nici nu va veti da seama ca este facuta din ciuperci. Cantitatile variaza, in functie de cat de mult doriti sa obtineti, in functie de tava…

Doua conserve de ciuperci

2-3 oua

150 ml lapte

la 1 ou – 1 lingura de faine

condimente, sare si verdeturi – dupa gust

Se spala ciupercile si se toaca marunt (daca folositi ciuperci proaspete trebuie sa le  fierbeti inainte) si apoi se amesteca cu ouale batute, laptele si faina. Se dauga restul condimentelor.

Se tapeteaza o tava de ceramica cu unt si se toarna aceasta compozitie. Se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 20 minute. Daca folositi cantitati mai mari trebuie sa tineti mai mult la cuptorul pana se patrunde bine oul.

IMG_2152 IMG_2154

IMG_2159

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s