Egalitatea dintre sexe este de fapt o problemă a femeilor

Egalitatea dintre sexe este de fapt o problemă a femeilor

Ştiu că prin acest articol nu o să îmi atrag admiraţia feminităţii. Oricum nu acesta este scopul. Prin scrierea acestui material îmi asum orice risc şi ascult orice critică pe marginea lui.

Sunt femeie, căci sunt. Şi mi s-a pus această pecete încă de la naştere, dar de ce să o port? De ce să nu fac nimic să schimb acest lucru, astfel încât să nu mă mai plâng că avansez în societate din mila altora. Nu mă refer la o schimbare de sex sau la schimbarea orientării sexuale. Singurul lucru demn de a fi schimbat este atitudinea.

Femeile sunt de pe Venus şi bărbaţii de pe Marte. De ce să îi obligăm să vorbescă venusiană, când şi noi am putea încerca să vorbim marţiana? Suntem noi femeile mai sofisticate şi mai complicate, dar asta nu ne înseamnă că toţi din jurul nostru trebuie să ne înţeleagă…Este de ajuns că ne înţelegem noi pe noi!

În societatea asta modernă, comunicativă şi în continuă dezvoltare, apar în discuţie tot felul de probleme, denumite tot mai pompos. Una dintre aceste probleme este şi „egalitatea în drepturi dintre femei şi bărbaţi”. Sunt de părere că atunci când o femeie cere egalitate cu bărbaţii, cere de fapt, superioritate. În timp ce un bărbat va cere de fapt înţelegere. Doar puţină.

Orice dezbatere, în orice cadru, despre mult râvnita egalitate dintre sexe, ridică de fapt problema femeilor şi discriminarea lor. Când, în fond, tocmai aducerea în discuţie a acestor probleme, duce la fenomenul invers: neglijarea bărbaţilor, şi deci discriminarea lor…

Noi femeile, suntem aşa ( şi obervaţi că mă includ) pentru că aşa vrem să fim. Ne place, la nebunie chiar, să fim tratate ca femei: să ne laude sau să ne certe bărbaţii pentru că gătim bine sau nu, luăm note mai mari, avansăm mai repede într-o funcţie, avem putere mai mare de convingere, purtăm un copil în pântece, ne doare spatele din când în când, trăim mai mult, ne enervăm mai repede sau suntem romantice.

Când un bărbat nu observă şi nu respectă asta la o femeie, înseamnă discriminare. Noi plângem şi cerem înţelegere ( a se citi „mila”).

Şi uite aşa, jocul continuă. Este un ciclu al problemelor care se va repeta atât timp cât noi, femeile, nu ne schimbăm atitudinea. Poate şi bărbaţii mai au un pic de lucru la atitudinea lor (dar despre ei, într-un articol viitor).

Ce ar fi să învăţăm şi noi să ducem gunoiul, să schimbăm prizele, să reparăm calculatorul, să conducem maşinile…mai bine decât o facem acum. Lista ar putea continua cu toate acele probleme care fac femeile dependente de barbaţi. Nu putem trăi fără ei, la fel cum şi ei au mare nevoie de noi. Totul trebuie să ajungă la un consens în cuplu, implicit în societate. Trebuie să ne ascultăm unii pe alţii. Şi barbaţii au problemele lor, dar noi suntem prea egoiste ca să îi observăm să-i ascultăm.

Eu nu am încercat să spun că femeile s-au născut la cratiţă şi nu acolo o să stea toată viaţa. Am încercat să evindenţiez egoismul feminin, care are vindecare!

Să învăţăm să îi ascultăm pe bărbaţi

1.Veşnica discuţie a capacului de la WC ( discuţie în urma căreia tot femeile pleacă cu nervii întinşi la maxim). Dece îi certăm pentru că uită să lase capacul jos, când nici noi nu suntem în stare să îl lăsăm ridicat. Şi culmea, noi nu îi aizim pe ei plângându-se că noi l-am lăsat jos. Să reflectăm asupra acestei probleme şi dacă ajungem la singurul răspuns posibil, lumea va începe încet-încet să se schimbe.

2. Zilele de sport sunt ca şi zilele cu roşu din calendar. Trebuie respectate.

3. Nu trebuie să ne supărăm pe ei că nu ţin minte datele din calendarul cuplui. Nici noi nu ştim câţi cilindri are morotul maşinii pe care ei o conduc.

4. Bărbaţii nucitesc gândurile şi nici nu vor face acest lucru vreodată. Aşa că aluziile  de nici un fel nu merg la ei. Rezolvarea acestei probleme constă în a spune lucrurilor verde în faţă.

5. Să nu ne facem probleme că iese cu gaşca lui la o bere şică acolo va povesti cu lux de detalii picanteriile noastre sexuale. Ei au lucru mult mai importante pe ordinea de zi: maşini, sport, tehnică. Şi poate că dacă le-am urma exemplul am bârfi şi noi mai puţin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s